Kuuma on jälleen ja mittari keikkuu päivisin reilusti päälle kolmessakympissä. Öisin on sentään vain reilut kaksikymmentäviisi Celsiusta.. Eetun porukat ja sisko poikaystävänsä kanssa tulivat lomailemaan juhannuksen jälkeen. Koko porukka kävi Eetun arkivapaapäivänä Qibaossa, josta sain ajatuksen pyörähtää itsekin siellä myöhemmin. Metrolla pääsi perille noin puolessa tunnissa ja itse "vanha kaupunki" löytyi helposti, vaikka en ottanut karttaa mukaan.

IMG_3361-normal.jpg

Paikka osoittautui varsinaiseksi turistirysäksi. "Porukkaa oli kuin pipoa" voisi sanoa. Oli kiinalaisia ja ei-kiinalaisia.

 

IMG_3358-normal.jpg

Mielenkiintoista oli myös että turisteja kiinnosti enemmän myyntikojut yms. kuin muut nähtävyydet.. Tämä sopi tietysti minulle, sillä en ollut itse millään ostosreissulla vaan ihmettelemässä maailman menoa.

 

IMG_3359-normal.jpg

 

IMG_3360-normal.jpg

Näyttää ihan pieniltä pääsiäismunilta, mutta veikkaan että sisällä ei ole suklaata. Jätin väliin..

 

IMG_3363-normal.jpg

Nämä näkymät olivat parasta tarjontaa.

 

IMG_3368-normal.jpg

 

IMG_3369-normal.jpg

Juliste antoi hieman idyllisemmän kuvat paikasta. Muutoin Qibao oli kyllä ihan kiva paikka, mutta oli saanut olla noin 90% vähemmän ihmisiä. Toki nyt oli viikonloppu, joka vaikutti ihmismäärään varmasti.

 

IMG_3366-normal.jpg

Kuinka saisin rikki kookospähkinän? No tietysti antamalla kiinalaiselle leidille 10 yuania, niin saan vielä pillinkin kaupan päälle.

 

Kävin joku päivä myös kokeilemassa viidettä metrolinjaa ja ihmettelemässä elämää vieläkin kauempana keskustasta.

IMG_3374-normal.jpg

Kirjaimellisesti vitoslinjan pää. Onneksi jarrut toimivat.

 

IMG_3373-normal.jpg

Teollisuusaluehan sieltä päästä löytyi. Paljon oli erilaisia tehtaita ja tunsin jälleen, että vaalea naamani on suurenmoinen nähtävyys.

 

IMG_3372-normal.jpg

Löytyi sieltä suomalaisillekin tuttuja yrityksiä.

 

IMG_3370-normal.jpg

Mitään en vihjaile tehtaiden mahdollisista ympäristövaikutuksista. Pysyin erittäin kaukana tästä hyvävointisen näköisestä "karvaturrista".

 

IMG_3375-normal.jpg

Hyppäsin metrosta myös parilla muulla pysäkillä. Täällä oli joku vähän parempi asuinalue.

 

IMG_3376-normal.jpg

Tässä on puolestaan parturi-kampaamoväen aamupalaveri. Leikkiä ja lauluja, sekä huutoa ja kaaosta. Niistä on hyvä bisnespäivän aloitus tehty.

 

IMG_3379-normal.jpg

Lähipuistomme sääntöjä, kannattaa lukea ;) Kiinassa on näitä erilaisia sääntöjä ja kieltoja joka paikka täynnä. Eipähän tarvitse itse miettiä mitä saa tehdä ja mitä ei. Tosin kiinalaiset ovat usein melko joustavia näiden erilaisten sääntöjen noudattamisessa..