Nyt alkaa olla univelat kuitattuna, vihdoin. Sain nimittäin maanantaina ilmastointilaitteen kuntoon, joten yöunet ovat nyt huomattavasti parempia. Kaksi korjausmiestä tuli sovitusti maanantaina kunnostamaan laitteet. Odottelin heitä jo aamusta, mutta he saapuivat kymmenen maissa asunnolle ja hommassa meni puolisen tuntia. Hurautin sitten taksilla töihin, koska työkuljetus oli luonnollisesti jo mennyt aikoja sitten.

Toinen ilon aihe on se, että löysin kunnollisen hierontapaikan. Hieroja ovat selvästi hierojia, eikä muiden palvelujen tarjonnasta ole pelkoa. Hintakaan ei ole paha, noin kymmenen euroa tunnilta. Ainoa miinukseni kukaan ei tunnu ymmärtävän englantia. Olen käynyt nyt kyseisessä paikassa kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla tiskillä oli sattumalta yhtä aikaa englantia puhuva asiakas, joka tulkkasi. Sain siis haluamani selkähieronnan. Toisella kertaa luulin viestin menneen perille, mutta huomasin noin puolen tunnin päästä että kiinalainen kokovartalohierontahan tästä tuli. En jaksanut alkaa säätää enää siinä vaiheessa, vaan otin hieronnan mielenkiintoisena kokemuksena. Poikkeaa nimittäin "hieman" normaalista hieronnasta. Oli kaiken maailman sormestavetoja ja läpsyttelyjä. Kohokohtana hieroja puhalsi kämmeneeni. Olisin halunnut tietää sen tarkoituksen, mutta kielimuuri tukahdutti tiedonjanon.. Huomionarvoista on myös, että kiinalainen hieronta suoritetaan paita päällä. Sekin tuo omat erityispiirteensä hieronnalle. Mielenkiintoinen kokemus tosiaan, mutta jatkossa taidan pysytellä pelkän nhs- ja selkähieronnan parissa.

IMG_3349-normal.jpg

Hierontahuone.

 

Parturissakin kävin ja se sujui ilahduttavan nopeasti. Taisi mennä kokonainen vartti, johon kuului: hiusten pesu ja kuivaus, leikkaus sekä uudestaan hiusten pesu ja kuivaus. Muistaakseni hinta oli noin 3,5 euroa. Parturit olivat nuoria trenditukkaisia miehiä, jotka selvästikin fanittivat "bäkkäreitä". Eli Backstreet Boysien vanhat hitit soivat sulassa sovussa hiustenleikkuukoneiden kanssa.

Tiistaina käytiin vierailemassa UPM:n tehtaalla Changshussa, joka sijaitsee noin 1,5 tunnin matkan päässä asunnoltamme. Tapasimme erään UPM:n johtohenkilön noin kuukausi sitten suomalaisillassa ja hän järkkäsi meille vierailun tehtaalle. Saatiin myös autokuljetus asunnolta tehtaalle ja takaisin. Tehtaanjohtaja kertoin meille UPM:stä ja Kiinan tehtaan toiminnasta. Sen jälkeen kierrettiin tehtaalla kiinalaisen työntekijän ja suomalaisen harjoittelijan kanssa. Tehtaalta löytyi muun muassa paperinvalmistuksen maailmanennätyksen (vuodelta 2006) tehnyt kone, nopeus oli huimat 1700 metriä paperia minuutissa.

IMG_3354-normal.jpg

Iloinen pikku vierailija.

 

Pari kuvaa tehtaalta:

IMG_3352-normal.jpg

 

IMG_3351-normal.jpg

 

IMG_3350-normal.jpg

 

Laitetaan jälleen tänne loppuun muutama kuva eväistä:

IMAG0115-normal.jpg

Käytin vihdoin ja viimein kaasuhellaa pihvien käristämiseen.

 

IMAG0110-normal.jpg

Jotain hyvää hedelmää tämä oli, mutta vaikea sanoa mitä kun oli valmiita paloja,, Maku muistutti kiiviä etäisesti.