Lauantaina satoi jälleen. Mentiin sporttibaariin nimeltä Big Bamboo katsomaan lätkän MM-kisojen välierään Suomi-Ruotsi. No, pelin lopputuloksen tietää varmaan jokainen. Big Bamboossa oli viitisentoista suomalaista (+pari ruotsalaista) kanssamme saman ruudun äärellä ja matsi näkyi ilmeisesti myös parissa muussa tilassa. Eli veikkaan, että suomalaisia oli sellainen 30–40?

IMG_2135-normal.jpg

Kotimatka piti suorittaa taksilla, koska metrolinja oli jo mennyt kiinni. Napattiin taksi ja näytin asunnon osoitetta kännykästäni. Kuski ei ymmärtänyt, joten näytin vihkosta. Sama lopputulos, koska osoite on kirjoitettu englanniksi kiinalaisten merkkien sijaan. Koetettiin vielä näyttää sijaintia kartalta, tosin se oli haastavaa, sillä mukana oli vain downtownin kattava kartta. Kartta loppui siis pitkän matkaa ennen asuntoa.. Edes elektronisesta sanakirjasta ei ollut apua, joten päätimme koettaa onneamme toisen taksikuskin kanssa.

Napattiin toinen taksi ja kohdattiin samat ongelmat. Meinasi jo huumorintaju loppua kun väsymyskin alkoi painaa. Tämä taksikuski ymmärsi kuitenkin loppujenlopuksi kartan avulla, mitä yritimme viestittää. Liikkeelle päästiin, mutta kuski kysyi ohjeita vielä pariin otteeseen matkan varrella. Helppohan niitä on antaa kun ei ymmärrä kysymystä, osaa kieltä tai tunne seutua. Perille päästiin kuitenkin, tai no ainakin lähelle. Päästiin lähimetroasemamme toiselle puolelle ja jouduimme kävelemään vielä mukavan lenkin ennen kuin pääsimme nukkumaan.

Sunnuntaina heräsin ilotulitteiden paukkumiseen. Aika monena päivänä on kuulunut pauketta milloin mistäkin suunnasta.. Illalla suunnattiin taas Big Bamboon, vuorossa oli pronssipeli alkaen 22:00 paikallista aikaa. Sitä ennen kiertelimme baarin lähistöllä. Se osoittautui varsinaiseksi eliittialueeksi kaupoista ja autoista päätellen. Kaikilla tunnetuilla vaate- ja kellobrändeillä oli omat liikkeensä. Myös hotellit olivat vaikuttavan näköisiä.

Siinä hienolla alueella kierrellessämme tuli hieman yllättävästi lukuisia ”lady massage” ja ”special massage” tarjouksia. Yksi sinnikäs myyntitykki mainitsi myös gay-baareista kun massaget eivät kiinnostaneet meitä. Eipä kiinnostanut nekään.. Jossain hieman kyseenalaisen baarin ovella käytiin kyllä vahingossa pyörähtämässä kun Eetu huomasi tyhjän biljardipöydän ja meinattiin mennä sinne ajankuluksi pelaamaan. Astuin ovesta sisään ja huomasin, että sisällä oli vain kiinalaisia. Kiinalaisia naisia. Kiinalaisia naisia, joista jokainen kääntyi salamannopeasti katsomaan minua ja innokkaimmat nousi jo seisomaan tuolilta sekunnin sisällä. Päätettiin Eetun kanssa saman tien, että nyt jää bilikset väliin ja tehtiin u-käännös.

Tällä kertaa emme törmänneet suomalaisiin Big Bamboossa, mutta muutama känninen ja mölyävä jenkki kuului olevan paikalla. Katsoimme peliä eri ruudusta ja lopputuloksen kannalta hyvä niin.

Eilisistä taksiongelmista viisastuneena olimme ottaneet kännykällä valokuvat asuntomme osoitteesta (kiinaksi), joten kotimatka sujui ongelmitta. Sitten vaan vajaa 6h unta palloon ja töihin.

Ei tullut otettua valokuvia pimeässä kun ei niistä saisi oikein mitään selvää kuitenkaan..