Niin loppuu kyllä onneksi myös kaikki keskinkertaisempikin, kuten tämä blogi. :) Tässä olisi nyt vajaa kuukausi paluulentoon, josta on pari viikkoa työharjoittelua ja loput lomaa. Olen kuitenkin tullut siihen päätökseen, että tämä on viimeinen päivitykseni. Kokonaisuudessaan blogista ei tullut ihan sellaista kun olin ajatellut aluksi. "Kunnianhimoiset" tavoitteet oli, mutta monta aihetta ja asiaa jäi käsittelemättä. Aika ja into ei vaan riittänyt, sillä tämä on yllättävän aikaavievää puuhaa. Tulihan näitä päivityksiä kuitenkin kirjoiteltua 31 kappaletta, joten eiköhän näistä ole välittynyt hieman tunnelmia ja meininkiä.

 

Lomalla meinataan käydä mm. Pekingissä, Kiinan muurilla, Shanghain sirkuksessa ja Suzhoussa (lähellä oleva "vesikaupunki"). Kelit saisivat viilentyä edes hieman, alkaa nimittäin tämä kuumuus viemään voiton..

 

Taas on tullut kierreltyä kaupungilla. Tässä on hieman saldoa kuvien muodossa:

 

IMG_3380-normal.jpg

Varjoiset puistot tulevat tarpeeseen näillä keleillä.

 

IMG_3381-normal.jpg

 

 

IMG_3383-normal.jpg

Puistossa oli treenipaikka tosimiehille, joita ei yli +35 Celsiuksen lämpötila haittaa. Huom. dippimiehen treeniasu: suorat housut ja nahkakengät.

 

IMG_3384-normal.jpg

On sitä nyt huonompiakin välineitä nähty, vai?

 

IMG_3385-normal.jpg

 

IMG_3386-normal.jpg

Tämä kaveri hallitsi myös renkaat!

 

IMG_3387-normal.jpg

 

IMG_3389-normal.jpg

 

IMG_3391-normal.jpg

Bändi koossa taas.

 

IMG_3393-normal.jpg

Hiukan ahdas oli kävellä kun noi mopot vei oman tilansa..

 

IMG_3394-normal.jpg

Osa paikallista Biltemaa. Näitä varaosakauppoja ja vastaavia oli arviolta viiden korttelin verran peräkkäin. Jos täältä ei löydy jotain osaa, niin ei sitten mistään!

 

IMG_3396-normal.jpg

 

IMG_3401-normal.jpg

Siinäpä sitä kuuluisinta Shanghaita. Oikealla näkyy rakennusvaiheessa oleva uusi torni, josta tulee tietysti kaupungin korkein.

 

IMG_3402-normal.jpg

Myös muilla oli kamerat mukana..

 

IMG_3403-normal.jpg

Odottelin täällä pimeän saapumista ja poseerasin useiden kiinalaisten turistien kanssa, kun välttämättä halusivat päästä kanssani samaan kuvaan. Täällä tuntee olonsa isommaksikin julkkikseksi aina välillä. Joskus se on ihan kivaa, mutta yleensä enemmän tai vähemmän vaivaannuttavaa.

 

IMG_3408-normal.jpg

Valot välkkyy ja loistaa kaikkialla. Ei tämä välity näin kuvien kautta, joten tervetuloa paikanpäälle ihailemaan ja ihmettelmään!

 

IMG_3409-normal.jpg

Liikkeellä oli muutama muukin ihminen.

 

IMG_3414-normal.jpg

Ihan muutama vain..

 

IMG_3415-normal.jpg

Sitten ollaankin takaisin New Mandarin Cityssä ja meneillään on illmeisesti joku kierrätyskilpailu.

 

IMG_3417-normal.jpg

Tämä on puolestaan jälleen jostain puistosta. Puistoissa on mukava käydä ihan vaan istuskelemassa ja katsemassa paikallisten touhuja.

 

IMAG0149-normal.jpg

"Vakkariruokapaikkamme" asukkeja. Välillä siellä on useampiakin kissoja ja välillä on näkynyt jotain torakoitakin vilisemässä lattialla. Ruoka on kuitenkin ihan hyvää ;)

 

IMAG0137-normal.jpg

Huomasin jonain sunnuntaina että Skymallilla oli valtavasti porukkaa kokoontuneena, joten kävin kurkkaamassa. Siellä oli Chinese Idolista tippuneita kilpailijoita esiintymässä. Taitavia laulajia oli kyllä, mutta jotenkin vaan kuulosti koomiselta esim. kun tuo pinkkiin liiviin pukeutunut poika lauloi ja yritti villitä yleisöä Justin Timberlaken biisillä "Sexy back".

 

IMAG0142-normal.jpg

Esiintymisistä innostuneena päätin katsoa illalla telkkarista chinese idolia. Lahjakkaita esiintyjiä oli tietysti, koska jäljellä oli enää kymmenkunta kilpailijaa. Esiintymisasut oli sanoinkuvaamattomia, joten en edes yritä kuvailla niitä.. Puvustajilla/esiintymisasuista vastaavilla on ilmeisesti hyvin vilkas mielikuvitus.

 

IMAG0148-normal.jpg

Taas on papatteja paukkunut.

 

IMAG0153-normal.jpg

Tuolikauppias koitti estää kuvan ottamista, mutta eipä mahtanut mitään turistille.

 

IMAG0150-normal.jpg

Joku lähiaikojen ateria.

 

IMAG0134-normal.jpg

Carrefourin tarjontaa (en ostanut). Tarjolla olisi ollut myös esim. eläviä kaloja ja kilpikonnia (en ostanut niitäkään).

 

Routa ajaa porsaan kotiin, mutta niin tekee hellekin. Näihin sanoihin ja seuraavaan kuvaan on mielestäni hyvä lopettaa tämä blogi. Hyvä ja kokemusrikas reissu on ollut ja toivottavasti tulee olemaan myös loppuun asti. Paljon on tosiaan nähty ja koettu, ehkä jopa opittu. Kiitoksia kaikille seuranneille! Kiitos myös matkakumppanille, mikäli satut lukemaan tätä joskus!

P.S. Terveisiä tasapuolisesti kaikille! Postikortit jää nyt valitettavasti lähettämättä..

IMAG0135-normal.jpg