Esa saapui Suomesta aamulennolla ja saatiin nyt ensimmäisen viikon perehtymis- ja tutustumisvaiheen jälkeen varsinaisia tehtäviä. Lounastettiin Shiningin ja Eetun kanssa. Shining söi lihapullan (huom. yksikössä) ja me Eetun kanssa ankeriasta. Juomana toimi ruusutee.

Lähdettiin töistä aiemmin, koska meidän piti käydä suorittamassa saapumisrekisteröinti. Se oli pitänyt hoitaa itse asiassa vuorokauden sisällä maahan saapumisesta. Kysyin ensimmäisinä päivinä kyseisestä seikasta useammilta henkilöiltä. Tuolloin minulle sanottiin, ettei rekisteröintiä tarvitse suorittaa. No eipä tässä nyt mitään suurempaa vahinkoa päässyt syntymään. Evy toimi kuljettajana ja Olive tuli hoitamaan verbaalisen puolen. Itse lähinnä istuskelimme.

IMG_2036-normal.jpg

Poliisiasema.

Poliisiasemalla käynnin jälkeen Olive ja Evy tulivat käymään majoituksemme aulassa. Elektroninen avaimeni ei ole toiminut, joten he tulivat selvittämään asiaa. Avain saatiin kuntoon, joten nyt pääsen omin avuin aulasta asuntoon asti. Katsottiin sattumalta postilaatikkoomme, jonne oli tullut mainosten lisäksi sähkölasku. Onneksi Olive sattui olemaan mukana, muutoin olisi ollut mahdollista että lasku olisi päätynyt roskiin mainosten joukossa. Ei noista oikein erota mikä on tärkeää postia ja mikä ei kun ei ymmärrä sanaakaan (tai edes kirjainta).

Päätimme lähteä liikkeelle illalla, koska huominen olisi vapaapäivä koko päivän kestävän sähkökatkoksen vuoksi. Kävimme Xintiandissa ja sen ja People`s squaren välissä pyörimässä ja ihmettelemässä. Xintiandi on turisteille suunattu tunnelmallinen illanviettopaikka, jossa on myös merkkiliikkeistä sisältävä ostari.

IMG_2043-normal.jpg

Xintiandia.

IMG_2040-normal.jpg

 

IMG_2053-normal.jpg

Autokaupat eivät sopineet budjettiimme.

IMG_2054-normal.jpg

 

IMG_2057-normal.jpg

Puistossa oli tanssiryhmän iltatreenit menossa.

IMG_2061-normal.jpg

Asuntomme liepeille palatessamme poikkesimme testaamassa lähellä sijaitsevaa vaatimattoman näköistä ruokapaikkaa. Annokset olivat isot ja varsin hyvät muutenkin. Myös hinta oli hyvä, 12 yuan per annos eli noin 1,5€. Käydään varmasti uudestaankin mikäli vatsa pitää sitä vielä huomennakin hyvänä ajatuksena.

IMG_2064-normal.jpg

Eetun annoksessa oli kananmunaa.

IMG_2062-normal.jpg