IMG_2132-normal.jpg

Täällä on nyt satanut aurinkoisen tiistain jälkeen. Arkirutiinit on myös alkanut muodostua ja muutenkin ihmettely on jäänyt vähemmällä. Keskiviikkona syötiin työlounas kiinalaisessa ”lounasbuffetissa”. Siellä meitä kummastutti se, ettei mitään juomaa kuulunut ruokailuun. Perjantaina puolestaan käytiin italialaisessa ruokapaikassa syömässä. Perjantaina käytiin myös töiden jälkeen kuuden henkilön voimin pelaamassa snookeria. Allekirjoittaneella sujui yllättävän hyvin ottaen huomioon, että pelasin ensimmäistä kertaa. Voittoja tuli neljä ja kerran sain takkiin. Kamera ei sattunut mukaan.

IMG_2134-normal.jpg

Työmatkalta.


IMG_2119-normal.jpg

IMG_2121-normal.jpg


Sateinen päivitys ei jää kuitenkaan ihan näin lyhyeksi, sillä haluan esitellä teille Shanghain sateisten teiden uljaimmat ritarit. Nimesin heidät arvonsa mukaisesti taikaviitoiksi. Nämä lähes äänettömästi sähkömopoillaan liikkuvat teiden sankarit voivat ilmestyä mistä vaan, milloin vaan, mihin vaan ja oikeastaan miten vaan. Heillä on myös ilmeisesti yli-inhimillisiä kykyjä, kuten salamannopea tööttäyssormi ja pimeänäkö, josta kissatkin ovat kateellisia. Täten taikaviitat ajavat luonnollisesti ilman valoja myös pilkkopimeässä ja sateisessa kelissä. Heillä on lisäksi kyky kuljettaa viittansa alla yhtä tai jopa kahta muuta ihmistä suojassa muulta liikenteeltä. (Huhujen mukaan viitta suojaa kaatumisen aiheuttamilta vammoilta. Ainakin huppu tuntuu toimivan kypäränä.) Uskoisin kyllä, että kaikista harjaantuneimmat taikaviitat pystyvät vielä parempaan. Toivottavasti pääsen joskus todistamaan sellaista. Valokuvia on haastava ottaa kohteiden vauhdista ja yllättävistä liikkeistä johtuen. Sain kuitenkin ikuistettua muutaman.

IMG_2123-normal.jpg

Oppipoikavaiheessa oleva polkupyöräilevä taikaviitta

IMG_2124-normal.jpg

Oikea taikaviitta


IMG_2127-normal.jpg

Toinen

IMG_2128-normal.jpg

Vauhdin huumaa!

IMG_2129-normal.jpg


IMG_2131-normal.jpg

Harvinainen näky, pysähtynyt taikaviitta.

IMG_2133-normal.jpg


IMG_2126-normal.jpg

Joillakin on näköjään hieman paremmat sateenvarjot kuin meidän varjot, jotka kääntyvät ylösalaisin jo pienestä tuulenhenkäyksestä.


IMG_2125-normal.jpg

Taikaviitta ja viitan suojaan päässyt onnellinen matkustaja.


IMG_2130-normal.jpg

Veikkaan että kyseessä on entinen taikaviitta, nykyisin koulutuksesta vastaava Mrs. Grand Master taikaviitta.