Shining kertoi meille tiistaina, että työpaikkakuljetuksemme lähtee 08:05 ostarin edestä. Tiesimme että kyseessä on jonkinlainen bussi, jossa lukee työharjoittelupaikkamme nimi. Kuten arvata saattaa, aamulla on myös muutama muu ihminen ja kulkuneuvo liikenteessä. Busseja tuli ja meni. Niiden etuikkunoissa ja kyljissä luki yritysten nimiä. Huomasimme että myös pikkubusseja oli samassa käyttötarkoituksessa. Lopulta yhdessä valkoisessa pikkubussissa luki etsimämme sana. Menimme sisään bussiin, jossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja ennen meitä. Kyytiin tuli vielä yksi matkustaja ennen lähtöämme.

IMG_2032-normal.jpg

Työpaikkakuljetusbusseja Skymallin edessä.

IMG_2033-normal.jpg

Kyyti löytyi!

Huomasimme aikataulun seinällä. Siinä on näkyvillä jokunen pysähdys ennen määränpäätä, jossa on tarkoitus olla 09:00. Ruuhka oli melkoinen ja matka oli välillä melkoista matelua. Matkan aikana kyytiin tuli vielä kymmenkunta matkustajaa. Osa heistä tervehti meitä englanniksi ja osa vältti katsekontaktia.

IMG_2034-normal.jpg

Muutama muukin oli ilmeisesti menossa töihin.

 

Perillä oltiin joskus yhdeksän jälkeen eli hieman pitkäksi meni. Perillä meidät ohjattiin neuvotteluhuoneeseen, joka toimii ainakin aluksi toimistonamme. Shining kävi kierrättämässä meitä toimistotyöläisten luona ja esittäydymme heille. Pääosa toimistotyöntekijöistä puhui englantia. Päivän aikana tutustuimme valmistettaviin tuotteisiin ja tuotantoonkin pikaisesti. Saimme Shinigilta useita karttoja ja turistioppaita Shaghaista. Hän kertoi meille myös vierailun arvoisia paikkoja kaupungista. Kävimme lounaalla Eetun, Shiningin, suomalaisen Martinin, Kellyn ja Korealaisen yhteistyökumppanin toimitusjohtajan kanssa. Nyt hävetti jo vähän kun joutui turvautumaan haarukkaan. Ilmeni myös että Martin lähtee huomenna takaisin Suomeen ja Esa tulee maanantaina pariksi viikoksi tänne. Pääosa kesästä ollaan ilmeisesti ainoita suomalaisia työntekijöitä paikanpäällä. Ensimmäinen harjoittelupäivä oli mukava kevyt aloitus. Kuljetamme töissä (kutsun tästä eteenpäin työharjoittelua työksi selvyyden vuoksi) mukanamme omia läppäreitä. Meillä on nettiyhteys käytettävissä töissä. Oli mukavaa käydä lukemassa sähköpostit pitkästä aikaa ja katsoa Suomea koskevia uutisia.

IMG_2037-normal.jpg

Osa saamistamme kartoista ja oppaista. Kiitos Shiningille!

Olimme takaisin asunnolla varmaan joskus puoli seitsemän maissa. Käytiin toistamiseen salilla. Jalkoja treenatessa huomasi, että happi loppuu ja hikoiluttaa uskottaman paljon. Käytiin vielä kaupassa ostamassa hieman enemmän ruokaa, jottei tarvitse käydä siellä joka päivä. Kyllä nämä arkipäivät taitaa mennä aika nopeasti.